sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Day off

Joskus vapaapäivinä yllätän itseni tekemällä urakalla eväitä pakastimen ja varastot täyteen. Joskus tulee tehtyä myös erilaisia naposteltavia. Yllä on juustosia tortillasipsejä Hanna Skytän kirjasta Fuel Food. Aivan kipeän hyviä. Huonoa näissä on se, ettei syömistä voi lopettaa....maistuvat tosi hyviltä avokadotahnan kanssa. Tahnaan laitoin ainoastaan limemehua ja Kalaharin suolaa.
Tapanani on tehdä vihersmoothieta isompi satsi kerralla. Se säilyy jääkaapissä hyvänä muutaman päivän. Varsinaista ohjetta minulla ei näihin ole. Heittelen blenderiin sitä mitä kaapista löytyy. Pohjana on usein vihreä tee tai kookosvesi ja sitruunamehu. Muita ainesosia on joku salaatti, kurkku, varsiselleri, chia siemenet, kiiviä, appelsiinia, ananasta, raakaa kananmunaa jne. Mitä mielikuvitus keksii. Siinä vaiheessa, kun käytän juomaa lisään siihen proteiinijauhetta, yleensä vaniljan makuista. Käytän smoothieta välipalana sellaisenaan tai viherpuuron pohjana.


Kokeilin proteiinipatukoita "omasta päästä". Tarkat ainesosat jäi kirjoittamatta ylös, mutta näissä oli parapähkinää, kuivattuja taateleita,kylmäpuristettua luomu kookosrasvaa, carobjauhetta ja vaniljan makuista proteiinijauhetta. Sotkin vaan kaikki blenderissä ja muotoilin patukoiksi. Jääkaapissa hetki ja maistelemaan. Olivat oikein hyviä. Aina ei ole pakko noudattaa ohjeita ja kangistua kaavoihin...pähkinöistä ja kuivahedelmistä tuskin koskaan voi saada aikaan mitään, mikä ei olisi hyvää.
Tässä taisi olla sen päiväinen lounas. Kaupasta ostin grillibroileria :). Saa mennä matalaltakin joskus. Salaatissa oli kurkkua, omenaa avokadoa ja balsamicoa. Oli hyvää! Ja koska tämä on  käsityöblogi, esittelen pöytäliinan. Se  on mummolta peritty hänen tekemänsä keittiöpyyhe. Käsityöt ovat ihania muistoja isovanhemmista. En raaski käyttää pyyhettä pyyhkeenä, usein se toimittaa pöytäliinan virkaa. Mikä parasta, niitä on kaapissa monta käyttämättömänä :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti