lauantai 29. maaliskuuta 2014

Maatuskoita ja yhdet sukat


Tein kaupunkia ja työpaikkaa vaihtaneelle työkaverille läksiäislahjaksi villasukat. Ohje on TÄÄLLÄ. Lanka oli tietenkin Seitsemää veljestä Novitalta. Malli on yksi suosikeistani, koska se on helppo ja näyttävä. Pinnasta tulee kiva ja elävännäköinen. Pararhaiten kuvio tulee esiin yksivärisellä langalla neulottessa. Meillä on tyttären kanssa yhteinen harrastus. Keräilemme maatuskoita. Minua viehättää niiden kauniit koristelut ja pyöreän lempeät kasvot. Niiden muoto on kerrassaan nerokas. Ylhäällä olevat maatuskat ovat matkanneet luokseni Goalta Intiasta. Ganeshan, joka on yksi suosikeistani sain tuliaiseksi. Tytön toin itse tämän kuun alussa olleelta lomaltani.


Tämän maatuskan mieheni toi muistaakseni Kiovasta. Väri ja kasvot ovat aivan hurmaavat.


Pyöreääkin pyöreämpi maatuska on mieheni Moskovasta tuoma. Tässä on ilmeisesti oikeaa lehtikultaa ja kaikki sisemmätkin ovat hyvin taidokkaasti maalattuja aina pienimpään nro.9:ään asti. Aivan ihana.
Tyttäreni kanssa käymme kesäisin Tallinnan käsityötorilla ihastelemassa ja ostelemassa aina muutaman maatuskan. Sattuneesta syystä meillä onkin etsinnän alla kapea lasiovinen vitriinikaappi...maatuskoille kodiksi.

1 kommentti:

  1. Ihania maatuskoita ja mukavat sukat, menee itselle kirjanmerkkeihin ;)

    VastaaPoista