keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Pipo, myssy, pipsa, pippa, mössä, myssykkä.....

Heittäydyin villiksi ja tein pipon! En muista, milloin olisin neulonut jotakin muuta kuin sukkia. Tämä oli hiukan pakon sanelema juttu, koska kaikki piponi ovat sellaisia, jotka littaavat tukan huolella kiinni päähän. Tässä lanka on kevyttä, joten littaaminen ei ole totaalista :).


Pipo on mallia "vedä hatusta", koska ohjetta minulla ei ollut. Katsoin vyötteestä tiheyden, joka oli 18s / 10 cm. Loin silmukoita 72 5mm puikolle ja päätin katsoa, mitä siitä seuraa. Neuloin alkuun joustinta n. 10 cm ja sitten ainaoikeaa, kunnes myssykkä oli mielestäni oikean mittainen. Neuloin 2 yhteen 10 s välein, muutamia kerroksia väliin ja 2 yhteen 5 s välein. Taas muutaman kerroksen väliin ja 2 yhteen 2 s välein. sitten vedin langan silmukoiden läpi ja pään suppuun.

Tykkäsin langassa olevista paljeteista. Ne eivät lainkaan hankaloittaneet neulomista, kuten aluksi luulin. Tässä langassa on mukavaa, ettei se tarvi monimutkaista ohjetta, koska on jo itsessään näyttävä.

Saattaa olla, että villiinnyn lisää ja teen toisenkin pipon, tai ehkä lapaset tai.......ehkä sittenkin sukat!

2 kommenttia:

  1. Kantapään ohjetta tumpeloille ja ymmärtämättömälle odotellessa. ;)

    VastaaPoista
  2. Hei, sä löydät kantapään ohjeen tuossa postauksessa olevan linkin kautta : http://valipaiva.blogspot.fi/search?updated-max=2014-01-25T08:21:00%2B02:00&max-results=10

    Mun mielestä aika selkokieliset ohjeet :)

    VastaaPoista