torstai 13. helmikuuta 2014

Harmaata :)

Meillä on ollut ystäväni Riksun kanssa jo perinteenä käydä torstailounaalla. Näitä lounaita odotan joka viikko innolla, koska itselleni se on tavallaan aloitus viikonloppuun, kun vapaapäiväni ovat aina perjantai ja lauantai. Kirjoittelin viime viikolla TÄSTÄ ja kuinka ajatus johti Ystävänpäivään. No, torstailounasseurahan sen tuotoksen sai ja ohje pipoon (Magnolia) löytyy TÄÄLTÄ. Ja magnolian nuppuhan se siinä kuvassa oli.
 Ystäväni.
 
 
Tällä viikolla ei paljon jutun aiheita tarvinnut miettiä (jos niitä nyt koskaan tarvitsee) viime aikaisten tapahtumien johdosta eli Kouvolan yhteiskoulun palosta. Voin vain yrittää kuvitella sitä hetkeä, kun oppilaat poistuvat pelon ja epätietoisuuden vallassa palavasta koulusta. Tai heidän vanhempiaan siinä vaiheessa, kun he eivät ole vielä saaneet yhteyttä lapsiinsa. Vaikka minulla ei olekaan minkäänlaista tunnesidettä tätä rakennusta kohtaan, silti se kosketti. Ja niin varmasti kosketti monia muitakin. Onneksi, ONNEKSI!, tämän rajun kokemuksen keskellä kuitenkaan kenellekään ei käynyt liian huonosti ja kaikki saatiin ulos talosta.
 
On kuitenkin hienoa huomata se yhteisöllisyys, joka tällaisissa tilanteissa kumpuaa esiin. Otettakoon esimerkkinä vaikka High School Musical, joka oli tarkoitus järjestää tässä koulussa, ja johon 120 oppilasta oli antanut panoksensa. Ensireaktiohan tällaisessa on, että se siitä. Yhden musikaalin pelastaminen ei varmaankaan ollut ensimmäisenä mielessä lieskoja katsellessa, mutta kuinkas kävikään. Se, että ryhmä ihmisiä (aika yllättäviltäkin tahoilta) ottaa asian hoitaakseen, saa taakseen mielettömät tukijoukot, jotka kannustavat ja auttavat, päättävät, että asiat ovat järjestettävissä, keskittyvät asian positiiviseen puoleen ja hei, meillähän on homma hallussa. High School Musical esitetään alkuperäisen aikataulun mukaan uudessa paikassa, TÄÄLLÄ.
 

 
 

Tänään ei kovin apeissa merkeissä ainakaan juhlittu penkkareita, vaan päätettiin, että kyl se siitä ja naurattaa vielä tässä illallakin kyltti, johon oli kirjoitettu "Suomen kuumin lukio". Ihan varmasti ;)
 
 
 
Kuka puhui Kouvolan keskustan autioitumisesta?
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti