tiistai 18. helmikuuta 2014

Ajaton irlantilaisneule, supersimppeli huivi ja suosikkipipo

Siinä kohtaa tulee pieni palanen historian siipien havinaa, kun vetää ylleen varmasti reilun 20 vuotta vanhan neuleen. Paita on Mammani neuloma, en edes muista kenelle, ehkä äidilleni. Koko on reilu ja tunnearvo mittaamaton. Paita on kulkenut mukana monilla reissuilla, joissa on tarvinnut jotain lämmintä ylle, jonka alle mahtuu vielä paita jos toinenkin tarvittaessa. Nämä ovat todellisia aarteita ja tämä on vielä mielestäni aika ajantonkin malli. Kaapista löytyy paljon "tyylikkäämpiäkin" luomuksia ;)

Pipo puolestaan on pari vuotta sitten joulupukilta saamastani langastani neulottu. Lanka on jostain Porvoon pikkukaupasta ostettu, vyöte hukattu jo aikaa sitten. Lanka on mallia täydellinen ja aion ottaa vielä selvää, mikä lanka tässä on kyseessä, koska tällaisia pipoja tekisin mielelläni muillekin. Tämä on pipoista parhain. Ohje löytyy TÄÄLTÄ.

Huivi taas on neulottu lisäämällä joka kerroksen alkuun 1 silmukka aloittaen 3 silmukalla ja lopettaen, kunnes huivi oli mielestäni tarpeeksi iso. Lanka on Novitan Puroa. Reunaan virkkasin vielä tuollaisen "pitsin".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti