torstai 23. tammikuuta 2014

Lämpimät varpaat

Kun lanka on jo valmiiksi ihanan ripokirjavaa, ei sukkaan mielestäni tarvitse mitään sen kummempia "juttuja" vaan ihan perussukilla mentiin tikutellen.
 
Kuinka joku pystyy seisomaan näin?

Lanka on Adriafilin Knitcol ja 100 % merinovillaa. Ihanan pehmeää, ei kutita ja on lämmintä. Lankakerä oli kuin karkkipussi erilaisia irtokarkkeja kaikissa väreissä ja vaikka sukka olikin ihan perusversio, oli lankaa hauska neuloa, kun väri vaihtui vähän väliä. Yhteen sukkaan meni n. 50 g lankaa.
PERUSSUKAT SILEÄLLÄ VARRELLA
Puikot 3,5
Lanka Adriofil Knitcol 100 g
Luo 48 silmukkaa ja neulo 3 o, 1 n 7 krs ja jatka tasaisella neuleella yhteensä n. 23 cm. Tee vahvistettu kantapää 24 silmukalla ja tee kiilakavennukset niin, että jokaiselle puikolle jää 11 silmukkaa (yht. 44 s). Neulo sileää niin pitkään, että pikkuvarvas ainakin peittyy (n. 15-20 cm) ja aloita kärkikavennukset. Neulo 1. puikon toiseksi ja kolmanneksi viimeinen silmukka oikein yhteen, neulo viimeinen silmukka oikein. Neulo 2. puikon 1. silmukka oikein, tee ylivetokavennus 2. ja 3. silmukalla, neulo loput silmukat puikolta oikein. 3. puikko neulotaan kuten ensimmäinen ja neljäs puikko kuten toinen. Jatka kavennuksia joka kerroksella, kunnes neuleessa on enää 4 silmukkaa. Katkaise lanka ja vedä silmukoiden läpi. Päättele langat.


Kiitos Riksulle taas sukkamallina olosta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti