lauantai 1. helmikuuta 2014

aah ja ooh pääkalloja


Lienen ollut joskus elämien varrella jonkinsortin merirosvo...tai sitten olen vaan niin rock :). En voi vastustaa pääkallokuvioita, vaikka harvemmin niihin pukeudun. Mielestäni niitä voisi laitella joka paikkaan, nyt ne sattuivat tulemaan sukkiin. Olen piilopääkalloilija ;).

Kaaviokuvio pääkalloon. Alkuperäisen ohjeen olen saanut Karita Naukkariselta. Hän oli tehnyt sukat mustalla ja oranssilla ja väriyhdistelmä oli tosi rock. Itse olen syvästi harmaaseen kiintynyt, joten värivalinnassa ei ollut vaikeuksia.

Tässä on jonkilainen perusohje sukkiin. Koko ohjetta en käy tässä läpi, koska sukkien perusohjeita on netti ja lehdet pullollaan.
Lankana Seitsemän veljestä.

Puikot 3,25 mm. Silmukoita 15 puikolla.

Alkuun muutamia kerroksia 1 n 1o joustinta. Oikeat silmukat tein takakautta kiertäen, mutta nämä ovat makuasioita.

Pääkallot kuvioneuleen mukaisesti ( huomaa alin kerros).

Kirjoneule: 10 krs musta harmaata, 3 krs mustaa, 10 krs harmaa mustaa, 3 krs harmaata jne.

Kantalappu: Oikea ja nurja puoli harmaalla, sitten samoin mustalla. Itse tein vahvistetun kantapään, eli nostin oikealla puolella joka toisen neulomatta ( jotkut nostavat nurjalla, mutta sillä ei liene merkitystä).

Kiilakavennukset: Normaalisti, mutta kannattaa katsoa, että kaventaa aina samalla värillä, jolloin kavennuksen reuna on siistimpi.

Kärkikavennukset: I puikon alussa, II puikon lopussa, III puikon alussa ja IV puikon lopussa. Joka toinen krs 12 silmukkaan asti. Tämän jälkeen joka krs, kunnes puikolla oli jäljellä 4 silmukkaa. Kannattaa tässäkin katsoa, että kaventaa aina samalla värillä.

Päättely: Kitchener stitch

Tämä on mielestäni näppärä tapa päätellä sukat. Aluksi voi vaikuttaa hieman hankalalta, mutta on opettelemisen arvoinen juttu. Harmillisesti en tiedä, mikä tämä on suomeksi, koska olen sen itse opetellut enkuksi.

Mukavaa lauantaita vaikka pääkallokutimen parissa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti